Feedback
 

RE: maling af badekar

Oprettet d. 21. marts 2013 af Kuno Bonne, malerbasen.dk

Hej,



Det har jeg engang prøvet, og skrevet en artikel om :o)

Hilsen
Kuno


--

Der findes virksomheder der har specialiseret sig i at udlægge nye emaljer på badekar. Prisen på denne løsning ligger i den tunge ende (ca. kr. 6000-9000) men hvis man ønsker at bevare det eksisterende kar med det bedste resultat i udsigt, er dette en udmærket løsning.

Den billigste løsning hedder Atmosani, og er en lille gør-det-selv pakkeløsning til omkring kr. 800,- med næsten alt der behøves. Her kan alle være med både prismæssigt og håndværksmæssigt, og resultatet bliver slet ikke så tosset igen, selv om det selvfølgelig ikke kan måle sig med den proffe løsning.


--

Det skal du bruge.
En pakke Atmosani (fås bla. hos Farveforum eller på www.maling.dk)

Ud over pakken skal du bruge:
Et par syrefaste gummihandsker. (Der medfølger et par tynde plasthandsker der alt for let kan gå i stykker under arbejdet.)
En god kulfiltermaske. (Produktet består af en 2 komponent epoxy emalje, så sikkerheden skal være i orden)
To pensler, en lille ca. 20-30 mm til kanter og en større 50-60 mm til at udglatte den medfølgende skumrulles overflade.
En lille rullebakke.
Malertape.
En lille rørerpind.
En grydesvamp.



Først slibes overfladen med det medfølgende sandpapir, groft korn 60 så al kalk og andet fastsiddende fjernes. Herefter slibes med fint vandslibepapir korn 320, til en helt glat overflade opnås. Silikone rester kan evt. fjernes med Silikonefjerner fra Dana Lim.


Rengør badekaret meget grundigt med den medfølgende CALATAK, som bør virke i min. 30 minutter. Rensemidlet må ikke tørre ud så der skal hele tiden arbejdes med grydesvampen overalt – og husk kulfiltermasken og god udluftning.



Når badekaret er rengjort er det vigtigt at det tørre 100 %. Brug en hårtørrer især omkring afløbet. Huller, ujævnheder og revner kan udspartles med Plastic Padding på dette tidspunkt i processen. Herefter slibes og rengøres der med vaskeskind eller en hårdt opvredet fnugfri klud.


Nu kan de 2 komponenter blandes sammen til den færdige emalje. Når du har rørt blandingen sammen har du omkring 45 min. til at påføre produktet – og gå endelig ikke i panik over det, for det er faktisk rigeligt med tid.


Emaljen påføres med den medfølgende malerulle i bælter af ca. 40 cm af gangen, og for at komme den nubrede overflade, samt mindre luftbobler til livs, overstryges området med en god blød pensel. Vær meget opmærksom på penselhår og andet skidt der måtte sætte sig i den våde maling. Fjern det med det samme, overstryg med penslen og rør ikke mere ved den våde emalje så den selv kan flyde sammen til en helt glat overflade.




Bemærk!
Det er kradse sager så sørg for god udluftning og det rigtige udstyr. Man bør dog også være opmærksom på ophvirvlende støv og skidt der kan lande i den våde emalje, så den helt store gennemtræk skal så vidt muligt undgås – og så er kulfiltermasken det helt rette valg.





Dette indlæg er blevet set 0 gange

 
 
image description

OPret GRATIS malerOPGAVE

- Og modtag op til 3 tilbud

Svar på spørgsmål

help

Bemærk! Dit IP nummer (54.235.55.253) registreres i vores database.

Vilkår for anvendelse