Feedback
 

lakering afa sæbeludbehandlet træ

Oprettet d. 04. august 2011 af Bente Sørensen

Hvordan kan man lakere et sæbeludbehandlet træbord?

Dette indlæg er blevet set 2118 gange

 
 

RE: lakering afa sæbeludbehandlet træ

Besvaret d. 29. august 2011 af Malermester - Peter Rafn Christensen

Hej Bente.

Normalt lakerer man ikke træ der allerede er behandlet med sæbelud, da disse to produkter ikke er særlig "gode venner". Resultatet kan være meget svingende, men hvis du absolut gerne vil have det lakeret kan du gøre følgende (på eget ansvar dog).

Afrens træet i Flugger Trærens (vær forsigtig med dette produkt). Det er vigtig at du får så meget af den eksisterende lud af, så behandlingen med trærens skal måske gentages. Når træet er tørt, vil det have "rejst" sig, pga afvaskningen. Det er vigtigt at du sliber det med sandpapir (korn 180) til det føles behagelig glat. Herefter lakerer du det med en vandig lak, som du kan købe hos de fleste farvehandlere (De fås i forskellige glans trin, fra 10 - 90).

Nu ved jeg ikke hvad grunden er til at du gerne vil lakerer dit bord, men jeg har en ide om at dit bord har taget skade af f.eks. skjolder fra kopper og dislignende. Hvis disse skjolder, pletter, med mere stadig kan ses når du har afvasket dit bord, skal du være opmærksom på at de ikke kan fjernes når du først har lakeret bordet. Lakken vil simpelthen "ligge" sig ovenpå dine pletter, og så er det helt umuligt at fjerne dem, med mindre du "afhøvler" dit bord, hvilket jeg tvivler på de fleste borde har godt af. :)

Håber du kunne bruge mit forslag til noget.

Med venlig hilsen

Malermester Peter Rafn.

Var dette indlæg nyttigt?

EKSPERTSVAR

Malermester Peter Rafn Christensen

8900, Randers C

Har besvaret 19 spørgsmål

Endnu ingen kundevurderinger.

½-1 stjerne kommer fra besvarelser i malerspørgeforum.

 
 

RE: lakering afa sæbeludbehandlet træ

Besvaret d. 03. september 2011 af Hans Hykkelbjerg

Hvis der er "hvide" ringe efter vandglas eller kaffekopper i den gamle lak, kan de fjernes med lidt forsigtighed ved at fugte ringen med lidt sprit og sætte inde til "ringen". Derved opvarmes vandet i lakken og fordamper. Prøv med en lille plet først. Med lidt øvelse kan du fjerne ringene inde du lakerer bordet.
Værk klar til at puste ud hvis du har fået for meget sprit på. IKKE VAND
God arbejdslyst

Var dette indlæg nyttigt?

 
 
image description

OPret GRATIS malerOPGAVE

- Og modtag op til 3 tilbud

Svar på spørgsmål

help

Bemærk! Dit IP nummer (54.224.91.246) registreres i vores database.

Vilkår for anvendelse