Feedback
 

RE: Fjerne savsmuldstapet?

Oprettet d. 29. juli 2011 af Malermester - Peter Rafn Christensen

Hej John.

Der er mange forskellige metoder man kan fjerne savsmuldstapet på, og også hvor lang tid det tager, da dette komme an på hvor mange lag der er sat op.

- Der er tapet afdamperen, som du kan leje hos de fleste malerleverandøre. Det er en forholdsvis nem, men meget langsommelig process. Husk du må ikke bruge tapetopbløder i en tapet afdamper. ;)

Metoden vi bruger i mit firma, er følgende:
Køb en "stripper". Det er et stykke værktøj specielt lavet til afrensning af tapet eller løst maling. Den har et meget skarpt blad ude i enden, ligesom dem man bruger i hobby knive, og "skære" derved tapeten af. Du skal nok bruge en del knivblade til den, da de hurtig blive døve.

Afrens nu så meget af tapetet du kan, indtil det bliver for sejt at rense i, og så skal der påføres varmt vand, for at opbløde tapeten. Her kan du bruge tapetopbløder hvis du føler for det, personligt bruger jeg kun varmt vand.

Du kan påføre vandet med enten svamp, forstøver eller en anstryger (en stor mure pensel om du vil). hvis gulvene ikke er sarte eller de kan tåle at der kommer vand på dem, kan du eventuelt bruge en havesprøjte (uden rester af giftstoffer selvfølgelig), og bruge den til at sprøjte varmt vand på væggene. Det virker voldsomt, men jo mere varmt vand du kan få til at trænge ind og opbløde tapeten, jo nemmere vil du kunne afrense det, og ved flere lag, kan det opsuge en hel del vand. Tro mig.
Under alle omstændigheder skal du regne med at der vil være komme spilvand ned på dine gulve, så afdæk eventuelt med filtmåtter og sørg for at rester af tapet bliver fjerne fra gulve, da de ellers kan klistre sig fast.

"Vand" tapet i etaper, så det ikke tørre ind. Normalt "vander" vi tapetet og lader vandet trække i 3-5 minutter inden vi begynder at rense af, så tapetet kan nå at blive blødt op. Hvis tapetet ser ud til at tørre, på før mere varmt vand, gerne i flere omgange.

Desuden skal du være opmærksom på at hvis der er maling film på tapetet, har vandet meget svært ved at trænge ind, da de fleste plastic malinger i dag har en forholdsvis god vandafvisende overflade, og derfor vil vandet bare prelle af og løbe nede på gulvet. Derfor er det vigtig at du starter med at skrabe i det med "stripperen", så du får brudt maling filmen.

Alternativt kan du købe et stykke værktøj, en tapetopriver kan man kalde det, hos din malerleverandør. Hos Flügger er det et form for håndtag, hvor der sidder nogle "pig-hjul" på, som så river op i tapetet og laver en masse små huller, hvor ved vandet så kan trænge igennem.

Tapet afrensning kan være en langsommelig process, og ved mange lag tapet kan det være en forholdsvis langsommelig process, men med en del knofedt og en hel del varmt vand kan det sagtens lade sig gøre.

Lige et par noteringer til dit arbejde.

Hvis tapetet sidder på gipsvægge, er det meget svært at afrense disse uden at ødelægge gipspladen, da du i processen højst sandsynligt vil afrense den papiroverflade gipsen har, og kan gipsen blive ødelagt for meget til videre behandling. Jeg kan ikke give nogen god metode på at afrenses tapet på gipsplader desværre.

Hvis du efterfølgende vil sætte filt op skal du nok regne med at væggen skal pletspartles og fuldspartles 2 gange, da de normalt ikke er i særlig god stand efter en tapetafrensning. Ellers vil dit resultat med opsætning af filt ikke være særlig holdbart, og nok heller ikke særlig pænt, sådan rent visuelt :)

God arbejdslyst.

Dette indlæg er blevet set 0 gange

 
 
image description

OPret GRATIS malerOPGAVE

- Og modtag op til 3 tilbud

Svar på spørgsmål

help

Bemærk! Dit IP nummer (3.80.38.5) registreres i vores database.

Vilkår for anvendelse